Mærkning af kosmetiske produkter
Persano Group har mere end 80 års erfaring med udvikling af kosmetik og har arbejdet med mærkningsordninger siden 1997, hvor samarbejdet startede med Nordisk Miljømærkning Svanen. Dette resulterede i Danmarks første svanemærkede produkt. Sidenhen er flere mærkningsordninger blevet en del af vores standardydelse og nye områder kommer løbende til.
Mange af vores kunder ser disse mærkningsordninger som en stor hjælp til forbrugeren og som gode redskaber i markedsføringen af deres produkter. Som kunde hos Persano Group tilbydes du en helhedsløsning, hvor vi varetager hele ansøgningsprocessen og alt opfølgende arbejde i forbindelse med efterkontrol, fornyelsesansøgninger og receptændringer.

Astma og Allergi mærker
Astma- og Allergimærkerne har til formål at gøre det lettere for forbrugere at vælge kosmetiske produkter uden kendte allergene indholdsstoffer (heriblandt parfumestoffer). Allergi-mærkning af kosmetik er ikke en garanti for, at der ikke vil optræde allergiske reaktioner, men er gode pejlemærker for allergikere. Der findes både nationale og internationale mærker, der kan anvendes til formidling af allergivenlige produkter.
1. Den Blå Krans er det danske Astma- og Allergiforenings mærke, som efterhånden også genkendes i udlandet. Sverige, Finland og Norge har tilsvarende, nationale Astma- og Allergimærker.
2. Allergy Certified er et nyere Allergi-mærke, der fra starten af har været internationalt. Allergy Certified har hovedsæde i Danmark.


Astma Allergy Nordic er en sammenlægning af tre stærke mærker i èt, nemlig mærkerne fra astma- og allergiorganisationerne i Norge, Sverige og Danmark. Det fælles nordiske mærke forener de gode erfaringer, hvert enkelt mærke har og det nye mærke vil være et stærkt brand på det globale marked, men ikke mindst i Norden

Naturlig og Økologisk kosmetik
COSMOS er en standard for henholdsvis certificeret Naturlig og Økologisk kosmetik. Standarden er harmoniseret i samarbejde mellem 5 store certificeringsorganer, der tidligere havde hver deres egen standard. Ved COSMOS certificering samarbejder Persano Group A/S med ECOCERT, der har hovedsæde i Frankrig. COSMOS standarden stiller krav til indholdet af naturlige og økologiske ingredienser og til miljøpåvirkningen i alle trin fra ingredienserne produceres og til det certificerede produkt er i anvendelse.
COSMOS certificeringen er alment kendt på kosmetik-området.

Miljø mærker
Der findes 2 officielle miljømærker: Det nordiske miljømærke Svanen og det europæiske Blomsten. Miljømærkede kosmetik produkter hører til de mindst miljøbelastende produkter inden for deres kategori, og de opfylder såvel miljømæssige som sundhedsmæssige krav. Miljømærkede produkter kan indeholde parfume, men der er skrappe krav til indholdet af særligt allergene parfumestoffer. Svanen kan både anvendes på kosmetiske produkter, der er beregnet til at blive på huden (f.eks. creme), og på produkter der blive skyllet af med vand efter brug (f.eks. bodyshampoo). Derimod kan Blomsten kun anvendes på produkter, der skylles af med vand efter brug (f.eks. shampoo). Produkter til anvendelse på dyr kan også Svanemærkes, selv om disse ikke omfattes af kosmetikforordningen.